Tips om een glad scheerresultaat te bereiken

Wanneer je een scheerapparaat gaat aanschaffen zul je snel merken dat je talloze merken hebt waar je uit kan kiezen. Braun, Philips en Panasonic zijn de meest bekende hiervan. De instructies van deze appraten staan altijd op de verpakking beschreven. Maar welk scheerapparaat kun je het beste kiezen?

Verschillende soorten

Een goede tip die we je mee kunnen geven is kijken naar de technische kenmerken van het scheerapparaat. Zo kun je kijken naar het soort mesje of motertje. Je kunt kiezen voor een scheerapparaat met een roterend scheermesje. Deze zijn eenvoudig in gebruik en worden het meest gebruikt. Ze zijn vaak gebouwd met drie roterende ronde mesjes, en drie rechte mesjes die heen en weer bewegen. Je kunt echter ook kiezen voor elektrische apparaten speciaal bedoeld voor dik of dun haar. Vaak is hier sprake van een zelf reinigend mechanisme en het apparaat is weerbaar voor schuim en water.

Scheren

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt in het soort scheerapparaat wat je gaat gebruiken, kunnen we nog enkele tips geven onder welke omstandigheden je het beste kunt scheren. Zo is het gunstig eerst je gezicht te wassen voordat je met het apparaat aan de slag gaat. Hierdoor krijg je een gladder en zachter scheerresultaat. Als je met warm water je gezicht wast gaan je poriën open en wordt je huid zachter. Je kunt ook een gezichtsreiniger gebruiken voor het scheren om de huid gladder te maken. Dit kun je ook bereiken door te scheren net na het douchen of baden. Als je jezelf voor het allereerst gaat scheren kan het handig zijn om scheerschuim, water of andere gezichtsreinigende producten te gebruiken. Echter moet het betreffende scheerapparaat hier wel tegen bestand zijn. Dit kun je eenvoudig te weten komen door de verpakking te lezen.

Techniek

Als je het hebt over de scheertechniek, is het handig er één te kiezen die bij je huidtype past. Hier kom je pas achter als je een aantal technieken hebt uitgeprobeerd. Zo kun je tegen de haargroeirichting scheren. Veel mensen beweren dat dit zorgt voor een gladder scheerresultaat, anderen ondervinden hier juist huidirritaties van. Je kunt dit uit proberen en als je het niet fijn vindt, kun je ervoor kiezen juist met de haargroeirichting mee te scheren. Huidtypes verschillen nu eenmaal en er is voor elk type huid wel een geschikt scheerapparaat te vinden. Je kunt ook na het scheren een aftershave of verzorgende crème aanbrengen om je huid glad en zacht te houden.
Er zijn talloze scheerproducten op de markt. Op Voordelig scheren bieden we veel scheerapparaten en scheercrèmes aan voor flinke kortingen. We hebben de bekendste merken tot ons beschikking en bieden naast scheerproducten ook andere verzorgingsartikelen aan.

css.php