Hoe ontlucht je Jaga een radiator?

Hoe ontlucht je Jaga een radiator?

Waarom een radiatoren ontluchten?

Hoor je weleens een tikkend of borrelend geluid in je woning? Dit kan betekenen dat het tijd is om je radiator te ontluchten. Veel mensen vinden het namelijk een irritant geluid. Maar wist je dat het daarnaast ook beter is voor de portemonnee? Wanneer er lucht in je radiator zit geleid het minder goed warmte. De enigste oplossing hiervoor is het ontluchten van je radiator. In dit artikelen kijken we specifiek naar de Jaga radiatoren. Maar het process werkt hetzelfde voor de meeste andere radiatoren. Je kunt dit heel eenvoudig zelf doen, we hebben aan Radiatorendiscounter een aantal tips gevraagd hiervoor. 

CV-ketel uitzetten

Voordat je de CV-ketel uit zet moet je de thermostaat lager zetten. Haal daarna pas de stekker van je CV-ketel uit het stopcontact. Als je een digitale display hebt, dan kun je de stekker erin laten zitten. Je moet er ook rekening mee houden dat de instellingen van je kamerthermostaat gereset kunnen worden. 

Beginnen met ontluchten

Nadat je een tijdje hebt gewacht, ongeveer een kwartiertje, kan je beginnen met het ontluchten. Draai de radiatorkraan dicht, houdt een doek bij het ontluchtingsventiel en draai het ventiel open totdat er water uitkomt. Vervolgens moet je het ventiel weer dichtdraaien. En kun je de radiatorkraan weer openzetten. Tip: Begin bij de laagste radiator in jouw huis. En werk je weg omhoog naar de hoogste verdieping. 

CV-ketel opstarten

Nadat je alle radiatoren hebt ontlucht, kun je ook je CV-ketel weer aansluiten. Stop de stekker van de CV-ketel weer in het stopcontact. Alvorens de kamerthermostaat weer in te stellen. 

Waterdruk controleren

Wanneer je alle bovenstaande stappen hebt gevolgd moet je de waterdruk controleren. Dit moet tussen de 1,5 en 2 bar zijn. Als dit niet het geval is moet je de ketel bijvullen. 

css.php