3 tips voor het aanschaffen van goede bedrijfskleding

3 tips voor het aanschaffen van goede bedrijfskleding

Het aanschaffen van goede werkkleding kan soms moeilijker zijn dan het in eerste instantie lijkt. Er zijn veel dingen waar je namelijk rekening mee moet houden. Veelvoorkomende problemen zijn bijvoorbeeld dat de kleding niet iedereen goed past en dan met name de grote maten. Dat de kleding snel verkleurt, kreukt en krimpt. Dat de kleding niet meer bijbesteld kan worden voor nieuw personeel. Om deze problemen allemaal te voorkomen geven wij je een aantal goede tips voor de aanschaf van perfecte bedrijfskleding.

Investeer in een goede kwaliteit stof

Het is erg belangrijk dat werkkleding van een goede stof gemaakt is, zodat de kleding lang meegaat, niet verkleurt of krimpt en comfortabel is. Daarnaast moet de kleding makkelijk in het onderhoud zijn en er mooi uitzien. Het beste is voor een combinatie van polyester en katoen te kiezen. De stof moet dan voor minimaal 45 procent uit polyester bestaan. Zo creëer je een hele sterke stof, die niet snel krimpt, kreukt of kleur verliest. Kies niet voor 100 procent katoen want dit slijt en verkleurt sneller. De werkkleding wordt intensief gebruikt dus is het belangrijk dat het van een sterke stof is. Kies ook voor een niet al te dunne stof, want een dikke stof gaat langer mee.

Goede pasvorm voor elke werknemer

Een groot probleem van werkkleding is dat er vaak niet de juiste maten beschikbaar zijn voor alle werknemers. Dit komt omdat veel bedrijven voor kant en klare bedrijfskleding kiezen die maar één pasvorm hebben. Vanzelfsprekend past dit lang niet iedereen. bedrijfskleding belastingdienst en bedrijfskleding gouda kiezen er voor om gespecialiseerde bedrijfskledingleveranciers in te schakelen die kleding kunnen maken in verschillende pasvormen. Hiervoor betaal je meer, maar dit zorgt voor een veel professionelere uitstraling.

Betrek je personeel

Als je je personeel betrekt bij het uitzoeken van de bedrijfskleding, zal de tevredenheid hierover veel hoger worden. Dit is goed voor de algehele motivatie en zorgt voor een prettige werksfeer.

 

css.php