De voordelen van een veranda voor je huis

Het kost misschien wat, maar het zorgt er wel voor dat je een prachtige plek hebt om een glas wijn te drinken op een mooie zomeravond: de veranda. Er zijn genoeg redenen om de investering te doen. De uitstraling van een veranda is natuurlijk hartstikke mooi. Het zorgt voor een uitnodigende blik op je huis. En wanneer je toch je huis wilt verkopen, zal het dankzij de veranda meer waard zijn. Vanuit financieel en esthetisch perspectief is een veranda dus een heel goed idee. En om het plaatje helemaal af te maken kun je een houten jaloezieen op maat laten aanbrengen. Zo behoud je wel genoeg prive ruimte in je woning.

 

Extra ruimte
Maar een veranda heeft nog veel meer voordelen. Zo biedt het extra leefruimte. Een overdekte veranda is meestal 2 tot 2.5 meter diep en zorgt voor meer plaats voor meubelen, zoals stoelen, tafels, kasten. Het kan dan ook snel de favoriete plek worden voor kinderen om te spelen.

 

Bescherming
Een overdekte veranda biedt bescherming voor het huis en voor de deur en ramen. De zon en de regen kunnen er dankzij de veranda niet meer bij. Daarnaast zorgt het dak voor extra schaduw, waardoor je op energiekosten kan minderen. En in de winter hoef je de sneeuw niet weg te scheppen. Daarbij voorkomt het slijtage van de gang, het is namelijk beter om vuil van je schoenen op de veranda te stampen, dan op de binnenvloer.

 

Gezelligheid
Als je veel op je veranda rondhangt, zie je de buurt ook veel. Daarbij waak je over de buurt en kunnen alle kinderen veiliger buitenspelen.

 

Droog wachten
Je gasten zullen niet natregenen, want ze kunnen op je wachten voor de deur onder het dak. Maar ook blijf je zelf droog als je in je tas op zoek bent naar de sleutels.

 

Pakketjes
Als je een pakketje online hebt besteld, kan de bezorger het veilig op de veranda achterlaten, zonder dat je thuis hoeft te zijn of dat het bij de buren moet worden afgeleverd.

css.php