Budget raamdecoratie

Budget raamdecoratie

 

Heb je niet veel te besteden maar wel nieuwe raamdecoratie nodig? Dit kan een probleem zijn want nieuwe gordijnen zijn vaak erg duur. Gelukkig zijn er ook goedkopere opties. Jaloezieen zijn goedkoper dan andere soorten raamdecoratie.

Hout of aluminium

Jaloezieen heb je in verschillende soorten materialen. Je hebt namelijk aluminium en houten jaloezieën. Meestal zijn aluminium jaloezieen goedkoper dan houten jaloezieen. Aluminium jaloezien zijn de meest goedkope raamdecoratie. Houten jaloezieën hebben een wat luxere uitstraling en gaan ook wat langer mee.

Natuurlijke lichtinval

Het voordeel van Jaloezieen hout is de natuurlijke lichtinval. Je kan namelijk zelf de lichtinval reguleren. Als er veel licht buiten is, zoals midden op de dag, kun je de lamellen iets meer dichtdraaien. Er komt dan nog wel wat licht binnen, maar het is niet heel fel. Als er minder licht is buiten kun je de lamellen verder dichtdraaien zodat je toch kan genieten van het daglicht. Je kan dus zelf bepalen hoe veel licht je in je kamer wil.

Op maat gemaakt

Een ander voordeel van jaloezien is dat je ze makkelijk om maat kunt maken. Zo kun je ze op ieder raam gebruiken. Hierbij moet je wel rekening houden met extra kosten. Als je niet meer wilt betalen kun je er voor kiezen om zelf de Jaloezieen op maat maken. Hiervoor moet je wel een beetje handig zijn. Je kunt de jaloezieën makkelijk inkorten door ze uit elkaar te schroeven en een paar lamellen te verwijderen. Zo kun je ze zo kort maken als je zelf wil. Als je ze smaller wilt maken moet je een zaag gebruiken om een stuk van de raamdecoratie af te zagen.

Waar kopen?

Je kunt jaloezieen kopen in verschillende woonwinkels. Ook kun je ze tegenwoordig makkelijk online bestellen op verschillende webshops. Kijk wel van tevoren of het materiaal van goede kwaliteit is.

css.php