Cursus WordPress

WordPress is het CMS systeem voor website beheer, het wordt zoveel gebruikt dat het een van de grootste CMS systemen in de wereld is. Dit komt omdat het systeem zeer gebruiksvriendelijk is, daarnaast is het in onderhoud gemakkelijk te gebruiken.

Plugins

Het systeem bestaat uit plugins en thema’s. Plugins zijn de basis van de functionaliteit van je website. Deze worden in grote aantallen aangeboden, je kunt ze gebruiken voor verschillende doeleinden. Voorbeelden zijn het integreren van social media op je website, rating systemen toevoegen aan je blog en nog veel meer. De opties zijn eindeloos. De plugins komen vaak met verschillende settings die je zelf nog kunt instellen, je kunt verder niks veranderen aan de plugins. Leer meer over de plugins van wordpress in de cursus wordpress van Learnit.

Thema’s

Naast plugins bestaat WordPress uit thema’s. Deze thema’s bepalen het grafische uiterlijk van je website. De thema’s zijn gratis te verkrijgen, maar de betere en mooiere zijn vaak alleen te koop. De thema’s zijn bij aanschaf standaard, maar de mogelijkheden zijn eindeloos om het aan te passen. De kennis om dit zelf te kunnen doen is te leren in de gratis cursus wordpress van Learnit. Neem eens een kijkje op hun website voor meer informatie.

css.php