Goedkoop je drukwerk laten maken

Goedkoop je drukwerk laten maken

Dankzij veel concurrentie in de drukkerswereld met de digitale drukkerijen kun je goedkoper je werk laten drukken. Op welke manier kun je hier de vruchten van plukken?

Vergelijken

Het meeste drukwerk dat je gebruikt is standaard te noemen want veelal gaat dit over flyers, posters, affiches, boekjes, et cetera. Daarbij zijn de formaten en papiersoorten ook vaak hetzelfde en worden standaarden gebruikt en aangeboden die overal hetzelfde zijn. Denk maar aan het formaat papier (A4, A5 en A6).

Hierdoor wordt online drukwerk vergelijken dan ook heel makkelijk gemaakt door het invoeren van het gewenste drukwerk in een filter waar uiteindelijk de beste, goedkoopste of snelste dienstverlener uit de bus komt.

Filter

In dit filter zet je jouw drukwerk eigenschappen in waarop je wil filteren. Hierbij komen de volgende filtereigenschappen aan bod waar je jouw drukwerk op baseert:

  • papierformaat (gevouwen of ongevouwen)
  • dubbelzijdig of enkelzijdig afdrukken
  • full color of enkele kleur
  • Papiersoort
  • Papier afwerking
  • Oplage
  • Drukmethode (digitaal of offset)

Goedkoopste, snelste en de beste

Uiteindelijk zal je een overzicht krijgen van wie de goedkoopste is maar er speelt natuurlijk wel wat meer mee dan alleen de prijs.

Een aanbieder kan dan wel de goedkoopste zijn maar dan wel met de standaard levertijd van bijvoorbeeld 8 werkdagen. Wil je een snellere service bijvoorbeeld dan ga je meer betalen. De mooiste aanbieder zal dan de goedkoopste en de snelste zijn.

Met de komst van online drukkerijen wordt hiermee een sterke concurrentie neergezet. Doordat deze direct online drukwerkopdrachten laten invoeren door hun klanten kunnen zij direct en automatisch de opdracht uitvoeren. Dankzij deze manier van drukwerkopdrachten verwerken kunnen zij 24 uur per dag draaien. Daarmee zijn ze sneller en kunnen door het hoge volume een goedkopere prijs neerzetten.

Helaas zal deze manier van vergelijken niet voor elk druksoort gelden omdat hierop weinig valt te vergelijken dan alleen op prijs. Denk hier bijvoorbeeld aan glazen en mokken bedrukken, textiel bedrukken, premiums bedrukken. Een filter hiervoor is dan ook overbodig.

Offset en digitale druk

Wat online drukkerijen nog competitiever maakt is dat zij offset drukwerk goedkoper aan kunnen bieden dan de reguliere drukkerijen.

Met digitale druk wordt het bedrukken van kleinere oplages mogelijk gemaakt voor een goedkopere prijs dan offset drukken. Dit zit vooral in de opstartkosten dat bij offset drukken heel hoog ligt. Daarom wordt offset drukken meer gebruik bij grote oplagen.

Maar dankzij de aantrekking in de markt voor het bedrukken van kleinere oplages is op den duur ook bij online drukkerijen de offsetdruk nu ook mogelijk voor kleinere oplagen. Het is relatief duurder dan bij grote oplagen drukken maar het aanbod blijft voordeliger dan bij reguliere drukkerijen.

css.php