De voordelen van multifocale lenzen

De voordelen van multifocale lenzen

Lenzen kopen is niet zomaar geregeld. Hier moet je je goed in verdiepen want als je dit niet doet, kan het zo zijn dat je veel geld uitgeeft en je geen fijne lenzen hebt. De lenzen die veel mensen hebben zijn multifocale lenzen. Wat zijn dit nou eigenlijk en wat zijn de voordelen? In het volgende artikel zal ik deze vragen beantwoorden.

Wat zijn multifocale lenzen?

Multifocale lenzen zijn eigenlijk ideaal voor mensen die lenzen dragen voor veraf, maar ook een bril moeten dragen voor dichtbij. Door het dragen van multifocale lenzen, heb je geen gedoe meer met het dragen van een bril en lenzen. Nu zit namelijk alles in één lens. Het wennen aan deze lenzen hoeft niet lang te duren. Als je zelf al lenzen draagt gaat dit proces zelfs nog sneller. In het begin kan het zijn dat je een beetje duizelig wordt maar gelukkig is dit al binnen een week wel weg.

Daarnaast is het wel belangrijk dat je na een week nog wel even terug komt waar je de lenzen gekocht hebt omdat er soms nog wat kleine aanpassingen gemaakt moeten worden. Hierdoor wordt uiteindelijk je maximale zicht bereikt.

Voordelen

Het grootste voordeel hebben we net eigenlijk al benoemd, en dat is dat je geen bril meer hoeft te dragen. Je lenzen zijn namelijk geschikt voor zowel dichtbij als ver weg. Doordat alles in 1 lens zit, heb je ook een minder snelle overgang van scherpte.

De verdere voordelen zijn natuurlijk dat, doordat je geen bril meer hebt, je je daar geen zorgen meer om hoeft te maken. Zo beslaat er niets meer en hoef je je bril ook niet overal mee naartoe te slepen.

 

Ben jij al klaar voor multifocale lenzen? Neem dan snel een kijkje op de website van 123 Lens.

css.php