Het ontstaan en het wegnemen van cellulite

Het ontstaan en het wegnemen van cellulite

Cellulite is een vervelende klacht. De bobbeltjes die op de huid, vaak vooral op de dijen en de billen, ontstaan zien er heel lelijk uit. De vraag die veel vrouwen bezighoudt is hoe dit toch mogelijk is. Daarvoor is het belangrijk om een aantal hardnekkige mythes weg te nemen en de juiste informatie wel duidelijk te maken. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk om te weten welke zaken je kunt toepassen om de klachten een stuk te verminderen of zelf weg te nemen. Op die manier hoeft het probleem niet zo groot te zijn als het soms kan lijken.

De aanleiding
Het is belangrijk om in de eerste plaats te begrijpen dat cellulite niet direct iets met overgewicht te maken heeft. Het gaat niet om de hoeveelheid vet in het lichaam, maar om de verdeling ervan. Wel kan overgewicht het ontstaan stimuleren, maar het is niet altijd de oorzaak. Wel kan het komen door een slechte doorbloeding van het lymfesysteem. Dit uit zich door de bultjes die ontstaan net onder de huid en die daardoor de sinaasappelhuid zichtbaar maken. Het is dus ook belangrijk om juist deze zaken goed aan te pakken wanneer je van de problemen af wilt raken.

De behandeling
Voor een goede doorbloeding en een goede lymfecirculatie zorg je door massagetechnieken uit te voeren. Dit kan je gewoon met de handen doen. Nog beter werkt het echter wanneer je cellulite cups erbij gebruikt. De cups trekken de huid vacuüm doordat je er bovenop drukt. Door de huid goed met olie in te smeren en daarna de cups te gebruiken en de juiste massagetechniek toe te passen kan je de problemen snel verminderen. Je moet dan wel zorgen dat je van beneden naar boven op de benen of billen masseert en daarbij draaiende bewegingen maakt. Dit maakt het nog meer succesvol.

css.php