Hoe en wat: shirt bedrukken

Hoe en wat: shirt bedrukken

Hoe en wat: shirt bedrukken

In dit artikel bespreken we hoe of wat je nodig hebt om een shirt te bedrukken.

We gaan het onder andere hebben over de kosten van een shirt bedrukken en de verschillende druktechnieken waaronder: flex, full-colour en sublimatie.

 

Kosten shirt bedrukken

Over het algemeen hoeft een shirt bedrukken niet duur te zijn. De meeste kosten zijn afhankelijk van het soort shirt, het aantal shirts en de betreffende druktechniek. Verder zijn er ook een aantal andere factoren die kunnen bijdragen aan de kosten. Het bedrukken van een shirt in het zwart wit kan goedkoper uitvallen dan een met een kleur bedrukt shirt. Als laatst scheelt het natuurlijk ook in kosten als niet het gehele shirt bedrukt hoeft te worden. Het is daarom ook vanzelfsprekend dat de kosten lager zijn als de bedrukking van kleiner formaat is.

 

Druktechnieken shirt bedrukken

Een shirt bedrukken kan op verschillende manier. Zoals in de intro besproken zijn er drie druktechnieken die het meest gebruikt worden in de druk industrie. Deze zijn natuurlijk het flex drukken, full-colour drukken en de sublimatie druk.

Onder een flex druk verstaan we een druktechniek waar het gewenste wordt uitgesneden in folie met een plotter (snij machine) en wordt uitgedrukt door middel van een hitte pers op het shirt. Deze methode is de methode die het langst meegaat vanwege de hoge kwaliteit die de druktechniek met zich meebrengt.

Full-colour drukken wordt ook wel eens digitaal drukken genoemd en is een druktechniek die vaak wordt gehanteerd wanneer het betreft om het afdrukken van foto’s en dergelijke. Anders dan de flex methode waar de print met folie wordt uitgesneden, wordt de print eerst bedrukt op het folie waarna het dan wordt uitgesneden, geperst en gedrukt!

De derde techniek, sublimatie, is een ander soort techniek dan de bovenste twee. In deze techniek wordt de inkt in het textiel gedrukt als het ware. Hierbij moet het textiel alleen wit of licht gekleurd zijn en uit polyester bestaan.

css.php